انقلاب و سیل نویسندة کتاب با نگاهی تیزبینانه اوضاع اجتماعی چین را در زمان وقوع انقلاب کمونیستی سال 1927 در قالب داستانهایی شیرین بیان میکند که انتشار آنها در آمریکا، موجب تغییر نگرش آمریکائیان نسبت به چینیها شد. چهار داستان این مجموعه به اوضاع رقتبار مردم چین در زمان جاری شدن سیل خانمان برانداز سال 1931 میپردازد و ناتوانی دولت و مردم را در مقابله با این بلای طبیعی به نمایش میگذارد.
پرلسیدنستریکرباک، نویسندة پرآوازة آمریکایی و اولین زن برندة جایزة ادبی نوبل در ادبیات، در طی عمر پربار خود بیش از هفتاد اثر از خود به جا گذاشت که اکثر آنها موفق به اخذ جایزههای ادبی شدند و در مجموع او را به نویسندهای بیبدیل تبدیل نمود که موفق به اخذ بیش از سیصد جایزه کشوری و بینالمللی گردید. او که چهل سال از عمرش را در چین به سر برد، کوشش فراوانی در راه تفاهم، تعامل و تحمل نژادی و تسکین آلام آسیاییهای رنج کشیده از استعمار و استثمار غربیان، به ویژه کودکان، به خرج داد.
محمد نادری در سال 1329 در آذربایجان غربی به دنیا آمد و تحصیلاتش را تا مقطع کارشناسی ادامه داد. عشق به تدریس و ترجمه باعث شد بیشتر عمرش را صرف تدریس زبان انگلیسی در چند دانشگاه و مؤسسة زبان نماید و اوقات فراغتش را به مطالعه و ترجمه اختصاص دهد. اثر حاضر چهارمین کار ترجمهای ایشان است و قبلاً کتابهای یک صدف و ده مروارید، اورلاندو و مرزهای خدعه و نیرنگ را به فارسی برگرداندهاست.